Velika nagradna igra

Kako je nastala platforma za online kupovinu ShipGRATIS.hr

ShipGRATIS.bg


Ideja da se stvori online platforma ShipGRATIS.hr se u našim glavama rodila otprilike polovicom 2011. godine. Motiv je bio da stvorimo internet portal na kojem će korisnici moći kupovati i robu niske novčane vrijednosti, a da pritom poštarina ne čini ogromni dio ukupnog iznosa. Da se omogući samostalna kupovina sitnih artikala a da se pritom ne plaća ogromna poštarina u odnosu na cijenu robe. Također smo željeli da obezbedimo visoki standard ostalih usluga, kao što je komunikacija sa korisnicima, pružanje relevantnih informacija o robi, obavljanje reklamacije itd. Malo je potrajalo dok smo krenuli u samo ostvarenje ovog projekta i poslije mnogo napornih godina, 13.6.2012 zvanično smo počeli sa radom. Procjenite sami kako smo u tome uspjeli.

Kakav je princip?

Princip je jednostavan, ne naplaćujemo poštarinu. To, međutim, ne znači da cijenu poštarine uračunavamo u cijenu robe i da obmanjujemo korisnike. Dapače, sav ponuđeni asortiman na online platformi ShipGRATIS.hr, svaki pojedini proizvod se prodaje po istoj cijeni, mada obilčno čak i nižoj nego u drugim internet prodavnicama gde uvek postoji potreba da se u cijenu uračuna i poštarina. Naš cilj je da našim korisnicima ponudimo kvalitetnu robu za cijenu koja je konkurentna u odnosu na svjetske kupovne portale. Dalje možemo da budemo ponosni i na našu korisničku podršku koja funkcionira na globalno korištenoj tiket platformi i na nadstandardnu garanciju vraćanja novca u roku od 30 dana za vraćanje robe.

Kako smo to postigli?

Detaljni opis funkcioniranja možete naći u sekciji Kako to funkcionira. Prosto rečeno, na ovaj način smo u mogućnosti ponuditi robu za isplative cijene, jer posredujemo prodaju sa prvobitnim distributorima koji otpremaju robu iz Kine, Hong Konga ili Singapura, pravo do našeg korisnika koji može robu udobno preuzeti na pošti. Iako dostava iz Azije u Hrvatsku nije nikako jednostavna, uspjeli smo da troškove svedemo na minimum, zahvaljujući velikoj količini pošiljki. Na kraju, ali ne manje važno, potrebno je naglasiti da ostale troškove za transport ne uračunavamo u cijenu proizvoda, već ih oduzimamo od naših marži. Ovo je ukratko način na koji uspevamo da našim korisnicima nudimo ekskluzivnu robu za izvanredne cijene uz besplatnu poštarinu. Ukoliko Vam se sviđa naša filozofija, ne oklijevajte s kupovinom kod nas i ispričajte o nama svojim prijateljima i poznanicima.

Ing. Lukáš Česal & Tomáš Česal

osnivači portala ShipGRATIS.hr